Bel ons:

077 3230032

Hangende schuifdeur of bodemrollende schuifdeur, wat kies ik?

Steeds meer mensen kiezen bij nieuw- of verbouw voor vaste opbergruimtes, die al door de architect worden ingetekend. Niet alleen voor de slaapkamer maar ook voor de woonkamer, keuken en garage. Vroeger had men een garderobekast en dat was het dan. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer spullen en worden opbergruimtes voor het hele huis gevraagd.

Schuifdeuren en kastenwanden van WINIA worden helemaal op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, en kunnen daarom overal worden geplaatst. Van wand tot wand, van vloer tot plafond.

Maar wat voor schuifdeuren kiest u; hangend of bodemrollend?

Hangende schuifdeuren

Met het WDS-AIR systeem is het mogelijk om met onze WDS-1500 en WDS-3000 series hangende schuifdeuren te realiseren. Doordat de schuifdeuren vrij aan het plafond hangen, is er op de vloer geen bodemrail meer nodig. Er wordt enkel een deurgeleider op de vloer geplaatst zodat de schuifdeur haar stabiliteit krijgt.

Hierdoor kan de vloer gewoon doorlopen en heeft u een drempelloze overgang naar de achterliggende ruimte. Niet alleen een prima oplossing voor onze doorgangsdeuren maar ook voor bijv. onze scheidingswanden.
Echter: omdat het totale gewicht van de deuren aan het plafond komt te hangen, is het noodzakelijk dat de plafondconstructie voldoende sterk is.

Bodemrollende schuifdeuren

Bij onze bodemrollende schuifdeursystemen rust het gewicht van alle elementen op de vloer, waardoor deze schuifdeuren óók bij systeem- en verlaagde plafonds kunnen worden gemonteerd. Het plafond doet alleen dienst als geleider voor de schuifdeuren. De stabiele schuifdeuren in verschillende dessins, kleuren en materialen, schuiven geruisloos en kunnen indien gewenst steeds worden aangepast. Door de aluminium omlijsting kunnen al onze schuifdeursystemen tegen een stootje. Eindeloos heen en weer schuiven kan naar hartenlust gebeuren.

TIP: Neem bij bouw- of verbouwplannen tijdig contact op met een van onze WINIA dealers. Dat maakt het mogelijk om schuifdeuren en kastenwanden op maat al direct in uw (ver)bouwplannen op te nemen.

Met ruim 60 gespecialiseerde dealers door heel Nederland en België is er altijd een WINIA dealer bij u in de buurt.

Comments are closed.